David Corley – Zero Moon

Hij was al 53 toen hij zijn eerste cd uitbracht. Dat was “Available Light” in 2014, dat hoog werd gewaardeerd en hem vooral in Groot-Brittannië, Ierland en Nederland een fanschare heeft opgeleverd. Na een hartaanval (na een optreden in Groningen), de operatie en lichamelijk herstel en een tweede cd in 2016, de EP “Lights Out”, is nu “Zero Moon” verschenen. David heeft een moeilijke jeugd gehad, heeft zijn universitaire studie al na een jaar opgegeven en is van het ene naar het andere baantje gewisseld. Deze ervaringen en nog meer verpakt hij als verhaaltjes in mooie muziek.

Op het nieuwe album “Zero Moon” wordt David Corley, die zelf zingt en piano, gitaar en bas speelt begeleid door een keur aan muzikanten. Dat zijn onder meer Tony Scherr (bas, gitaar), Hugh Christopher Brown (toetsen, achtergrondzang), Gregor Beresford (drums, percussie) en de zangeressen Kate Fenner en Sarah McDermott. Zoals al geschreven put Corley voor zijn inspiratie uit eigen ervaringen. Een grote gebeurtenis is natuurlijk de hartaanval die hij had en daar verwijst hij in diverse nummers naar. Het is geen makkelijke plaat geworden. Ik moest hem enkele draaien en de teksten op mijn in laten werken. Maar het is een prachtig album geworden. Een absolute aanrader. (Wolfe Island Records) (8/10)