The Disparrows – Wasting Time

Na “Album #1”(2012) en “Making Others Rich” (2015) is nu van de The Disparrows het derde album, “Wasting Time” verschenen. De band, die bestaat uit Daniel Weber (zang, gitaar), Stephen Tecci (bas), Grant Loosvelt (piano, Hammond, strijkers), Jaydon Bean (drums) en Julian Tamarin (ritmegitaar), beweegt zich in het bluesrock/classic rock-stramien. De stem van voorman Weber doet af en toe denken aan die van een Eddie Vedder.

Hoewel stevig is het niet van begin tot eind stampwerk. Er wordt sowieso af en toe wel eens een beetje gas terug genomen. En er is meer diepgang, want de teksten zijn het zeker waard om goed te worden beluisterd. De tien nummers op de cd zijn allemaal van eigen hand. Met de ruige opener “World Keeps Burning” wordt meteen een punt gezet. Niet alleen muzikaal, maar ook in de tekst, dat waarschuwt voor een komende wereldondergang. Dit wordt gevolgd door de liefdesuitingen “Believe In Me” en “High On You”. Met “Set Me Free” horen we weer een onvervalst protestlied. Je kunt met Weber en zijn maten kennelijk alle kanten op. En muzikaal zit het ook allemaal goed in elkaar. Fans van de wat stevigere blues en classic rock komen hier zeker aan hun trekken. (eigen beheer) (7/10)