Blues in Podium de Flux

Komend najaar kan de blues liefhebber zijn hart ophalen in Podium de Flux in Zaandam. Op zaterdag 7 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. De line-up bestaat uit Ben Poole, Sari Schorr, Ruben Hoeke Band en Big Bo. Headliner Ben Poole wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Deze gitaargod deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

Je moet iets behoorlijk goed doen als grootse harmonica spelers als Sugar Blue en Paul Jones je prijzen om je talent. Giles Robson speelt de sterren van de hemel op zijn ongetemde blues harmonica. Hij is bekent als frontman van de garage rock blues band The Dirty Aces. 20 oktober zal hij zijn muzikale kunsten solo ten tonele brengen.

Ter promotie van het nieuwe album Trilogy tourt Ana Popovic door Europa. Trilogy wordt geprezen als Ana’s meest ambitieuze project tot nu toe. Zoals de titel doet vermoeden, is het een drievoudig album. De Amerikaanse gitaarprinses overspoelt je met funk, blues-rock en jazz tunes. Woensdag 29 november staat ze in de Flux.

Band of Friends is inmiddels niet meer weg te denken uit de bluesrock scene. De band bestaat uit voormalige bandleden van Rory Gallagher, aangevuld met de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel. Op 8 december zullen ze een optreden verzorgen in de Flux.

Barrelhouse maakt regelmatig uitstapjes naar country, rock, folk en jazz. Het wezen van de blues is echter altijd de leidraad geweest. Verwacht 24 maart 2018 een eclectische show van een groep doorgewinterde live-muzikanten.