Lightnin’ Willie – No Black No White No Blues

De in Texas geboren Lightnin’ Willie, bij de burgerlijke stand bekend als William K. Hermes, draait al heel wat jaren mee in de blueswereld. Hij heeft het podium al eens gedeeld met Willie Nelson, Bob Dylan en Leon Russell en is een gewaardeerd muzikant bij zowel collega’s als publiek. Verwacht van hem geen nieuw ingeslagen wegen, het is gewoon goedgemaakte en gedegen swingende blues.

Onlangs verscheen zijn album “No Black No White Just Blues”, een titel die eigenlijk al genoeg zegt. Op de cd staan tien zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door prima muzikanten, waarvan Pete Anderson (bas, harmonica), Jerry Olsen (drums) en Ron Dziubla (saxofoons) maar een paar voorbeelden zijn. Andersen had ook de productie in handen. Zoals hierboven al aangeduid moet je geen nieuwe benaderingen of ontwikkelingen verwachten. Het is gedegen blues, en zeer goed gemaakt. Het swingt van begin tot eind, ik denk dat weinig mensen stil kunnen blijven zitten als Willie met band optreedt. De onderwerpen variëren van grappig en lichtvoetig tot zwaar en droevig. Voorbeelden hiervan zijn het humoristische “Eyes In The Back Of My Head” en het droevige “Locked In A Prison”. Mijn favoriete nummers zijn de opener “Can’t Get That Stuff” en de boogie “Shake My Snake”, dat de cd afsluit. Prima cd. (Little Dog Records) (7/10)