Paradise Kings – Controlled Burn

De Paradise Kings is een rockende bluesformatie uit Santa Barbara, Californië. De band bestaat uit Henry Garrett (zang), Jeff Gring (gitaar), George Lambert (drums), Jan Ingram (2e stem) en Bob Gross (bas), stuk voor stuk muzikanten met ruime ervaring. Ongeveer een jaar heleden is Paradise Kings opgericht en nu is hun debuutalbum “Controlled Burn” verkrijgbaar.

Nadat ik het album een paar keer heb beluisterd ben ik tot de conclusie gekomen dat het gewoon heel erg goed is wat zij doen. Zoals gebruikelijk in de (stevige) blues eisen zanger en gitarist de meeste aandacht op. Maar de band functioneert als geheel. En het rockt en swingt van begin tot einde. Gewoon lekker stevige blues, geen fratsen, no-nonsense, gewoon gaan. Soms neigt het wat naar boogie a la ZZ Top, dan horen we weer wat funk. Met het eerste nummer, het rock ’n roll nummer “’69 Chevy” laat meteen een goede eerste indruk achter. Bij “Butter Me Up” gaan de voetjes echt van de vloer. En zo gaat de rest van het album. Mijn persoonlijke favorieten zijn “Poor Me, Poor Me, Pour Me Another Drink” dat wat aan de hierboven genoemde Texasrockers doet denken, en de slowblues “Patience”, waarmee de cd wordt afgesloten. Een prima debuut. (eigen beheer) (7/10)