John McNamara – Rollin’ With It

Onlangs verscheen van de Australiër John McNamara zijn tweede cd na het in 2014 verschenen “Alone With The Blues” uit. De titel van die cd verraadt het al; het was een akoestische cd, alleen John met zijn gitaar. Op zijn nieuwste plaat zien de zaken er heel anders uit. Hierop laar McNamara zich van zijn soul-/blueskant zien.

Op “Rollin’ With It” wordt McNamara (zang, gitaar) ondersteund door muzikanten die ieder een uitstekende reputatie hebben opgebouwd. Dat zijn Steve Potts (drums), Michael Toles (gitaar), James Kinard (bas), Lester Snell (piano, orgel), een blazerssectie bestaande uit Marc Franklin, Lannie McMillan en Jim Spake, en Iseula Hingano en Nicole Nehemia, die de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Het album is opgenomen in Memphis, Tennessee. Van de tien nummers zijn er zes door McNamara geschreven. Zoals ik hierboven al schreef laat hij zich hier van zijn soul-/blueskant zien. De tien nummers ademen dan ook het ouderwetse soulachtige bluesgeluid dat we kennen van de Stax-studio’s. Niet vreemd dat we de vier covers kennen van mensen als Bobby Bland, Otis Redding, Little Milton en James Brown. En ook de eigen composities bevinden zich in dit stramien. Dat is meteen duidelijk bij de eerste twee nummers, “One, Two Of A Kind” en “Bad Reputation”. McNamara heeft een prima stem voor dit muzikale genre en de band zorgen voor een prima ondersteuning, waarbij de blazers het soulgevoel alleen maar versterken. Mijn persoonlijke favorieten zijn hier “Blind Man, bekend van onder meer Little Milton, en de eigen compositie “Wild Out There”. (Behool Records) (7,5/10)