Jason Buie – Driftin’ Heart

De uit Vancouver Island, Canada afkomstige Jason Buie is een gitarist die de wereld al heeft gezien. Hij heeft gespeeld in Canada, de VS en ook Europa en Japan heeft hij bezocht. Zijn stijl valt het best te omschrijven als goed rockende blues met invloeden van funk en soul. Naast muzikant is hij oprichter van de White Rock Blues Society, die de kans geeft aan bluestalent om zich te profileren, en bemoeit hij zich met een ‘blues in the schools’-programma in British Columbia.

Met “Driftin’ Heart” is onlangs zijn derde cd verschenen na de eerder goed ontvangen “Urban Blues” (2002) en “Live At The Blue Gator” (2009). Op het nieuwe album staan twaalf goed gemaakte nummers, die zich allemaal binnen het bovengenoemde stramien bewegen. Het gitaarspel van Buie is melodieus en smaakvol te noemen. Hij wordt begeleid door George Fenn (basgitaar), John Hunter (drums) en David Webb (hammond en piano). Stuk voor stuk goede muzikanten, die een stevige basis vormen voor Buie. Het begin is stevig met “Fool From The Start” en variërend tussen goed rockende blues als “12 O’Clock Check Out” en “You’re So Sweet” en wat rustigere nummers als het titelnummer “Driftin’ Heart” wordt de luisteraar door het album geleid. Gewoon een lekker rockende bluesplaat. Genieten dus. (eigen beheer) (7/10)