The Blues Overdrive – Overdrive Live!

Het uit Denemarken afkomstige The Blues Overdrive is een vaste waarde in eigen land en begint nu ook internationaal zijn vleugels uit te slaan. De band is opgericht in 2001 en heeft nu na “The Blues Overdrive” (2012) en “Clinch!” (2015) als derde cd een liveregistratie uitgebracht. Het viertal bestaat uit zanger Martin Olsen, gitarist Andreas Andersen, de in Texas geboren Thomas Birck (bas) en de uit Zweden afkomstige Louisian Boltner (drums). In hun 16-jarig bestaan vielen hen diverse nationale en internationale prijzen ten deel.

Het album “Overdrive Live!” is op 8 augustus 2016 live opgenomen tijdens het Smukfest in Skanderborg, Denemarken. We horen negen nummers, waarvan er zeven zijn geschreven door Olsen, waarin te horen waar The Blues Overdrive toe in staat is. Het zijn prettig in het gehoor liggende nummers, variërend van laid-back tot rockend. De nummers zijn direct opgenomen zonder enige trucs of poespas, zodat we de band zoals deze op het podium staat. Mooi vind ik “Ball And Chain” en “You Got The Power To Turn Me On”, een eerbetoon aan de Deense blueslegende Peter Thorup (1948-2007), die onder meer bij Alexis Korner en CCS speelde.

Met “Overdrive Live!” laat deze uitstekende Deense band wat zij live in hun mars. Vooral het feit dat dit zonder manipulaties op de cd is uitgezet toont The Blues Overdrive in hun meest pure vorm. Een prima registratie. (7/10) (eigen beheer)