Blues Night met Laurence Jones en The BluesBones in de Warande

Foto (c) John Verhagen

Twee topbands op de BluesNight op zaterdag 14 oktober, zowel de jonge Engelsman Laurence Jones als de gelauwerde Belgische band The BluesBones. Laurence Jones behoort tot de nieuwe lichting getalenteerde bluesmuzikanten van over het Kanaal. Zet daar producer Mike Vernon bij en je krijgt topalbums als ‘Take Me High’. Ook The BluesBones bewijzen dat het snel kan gaan. Na hun debuut in 2011 speelden ze al op Blues Peer en Breda Jazz Festival en wonnen ze de Belgische Blues Challenge in 2016.

Bij ons is Laurence Jones al lang geen onbekende naam meer, en ook in Engeland behoort hij tot de nieuwe lichting getalenteerde bluesmuzikanten. Toch staat hij al een heel eind in zijn carrière met zomaar eventjes vier soloalbums onder zijn arm. Zijn laatste soloalbum ‘Take Me High’ is geproducet door niemand minder dan Mike Vernon die achter de knoppen zat bij het legendarische album van John Mayall ‘Blues Breakers with Eric Clapton’. In zijn spel verenigt hij het beste van Albert Collins en Rory Gallagher. Niet voor niets noemt collega Walter Trout hem ‘een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy’ en ‘een genie’.

Dat het snel kan gaan, bewijzen The BluesBones. Ze startten in 2011, en na slechts twee echte optredens werden ze gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge 2012 deel te nemen. Het publiek koos hen daarbovenop als beste band van de Blues Challenge. Een debuut waar je als band alleen maar van kan dromen!

Daarna ging het razendsnel, ook in het buitenland! Ondertussen verovert de band in waanzinnig tempo de Europese blues-scene (Blues Peer, Breda Jazz Festival…). Bovendien wonnen ze in 2016 nog eens de Belgische Blues Challenge. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa…

The BluesBones hebben slechts één doel: “to play blues that gets to your bones”.