Barbier Jeremy Aussems ’s avonds op het bluespodium

Het is te danken aan de onvermoeibare inzet van Gerard Kolenbrander, de man van de rock- en bluesuitzending op Dinxperfm, de plaatselijke zender van Dinxperlo, dat op 28 oktober jl. de Duitse bluesgitarist Gregor Hilden kwam optreden. Als kers op de taart was de Nederlandse gitarist Jeremy Aussems van de Detonics uitgenodigd om mee te spelen. Het optreden vond plaats in het gezellige eetcafé Old Dutch, en nadat we al met Gregor spraken, namen we de tijd om ook Jeffrey aan de tand te voelen.

Jeremy is gitarist bij Jeremy and the Groovebreakers en the Choax en hij valt de laatste paar jaar vooral op door zijn spel in de Detonics, een band die hoge ogen gooit binnen de Nederlandse blueswereld. Apart, hoe zo’n jonge vent gekozen heeft om zo’n oude-mannen-muziek als de blues te gaan spelen. “Dat is helemaal hun schuld”, hij wijst op zijn ouders Jennifer en Fons, die hem vanavond vergezellen. “Thuis hoorde ik constant hardrock en blues. Toen ik vier was zag ik voor het eerst een video met Stevie Ray Vaughan en toen was ik al verkocht. Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste gitaar en zo is het gekomen”.

Ondanks zijn aspiraties als gitarist heeft hij al jong besloten om een ander beroep te kiezen. Hij is namelijk barbier en werkt samen met zijn vriendin in hun eigen zaak VIP Hair by Sam in Kaatsheuvel. “Ja, daar heb ik voor gekozen, omdat ik geen zin heb om ieder weekend van huis te zijn en pas midden in de nacht weer thuis te komen. Het moet leuk blijven. Zodra muziek maken op werken gaat lijken is er geen lol meer aan. Ook de andere jongen van de band hebben allemaal een vaste baan. De muziek komt er gewoon bij.”

Gregor Hilden vertelde dat hij en Jeremy elkaar nooit eerder hebben ontmoet. “Dat klopt, maar ik kende hem natuurlijk wel. Gerard (Kolenbrander, red.)heeft ons samengebracht. Fantastische toch, om met zo’n gitarist op het podium te staan?” Ik vraag ook Jeffrey naar zijn toekomstplannen wat muziek betreft. “Omdat het met de Detonics zo goed gaat staat het werk met de Groovebreakers en the Choax op een laag pitje. We zijn al aan het denken aan een studio-cd met de Detonics en hebben nog andere plannen.” Hij vertelt daarbij ideeën die zij hebben, als we maar beloven hierover nog niets te schrijven. Het enige dat we dus kunnen zeggen is dat het veelbelovend klinkt. Het is goed dat er nog jonge muzikanten als Jeremy Aussems zijn, die zorgen dat de handgemaakte muziek blijft bestaan.