Dave Hunt – 100 Horses

Voor zijn derde soloalbum heeft Dave Hunt, ook bekend als Harmonica Dave, de muzikale weg voortgezet die hij met zijn eerste twee heeft ingezet. Het is een mix van Delta blues en southern rock, terwijl we af en toe een vleugje British R&B te horen krijgen. Dave is al vanaf zijn 18e professioneel muzikant en in zijn bijna 50-jarige carrière is hij bij een flink aantal bands te horen geweest. In 2014 kwam zijn eerste soloplaat “Box Full Of Blues” uit, een jaar later gevolgd door “Whiskey And Demons”.

Op zijn derde cd “100 Horses” staan twaalf zogenaamde originals. Je zou Hunt een one-man band kunnen noemen. Ook hier is hij op de meeste instrumenten (zang, harmonica, gitaren, drums en bas) te horen. Hij krijgt hulp van Andy Littlewood op toetsen, achtergrondzang en gitaar, terwijl deze ook de meeste nummers samen met Hunt heeft geschreven en ook voor de productie en mix verantwoordelijk was. Als gasten doen nog Pete Nelson (drums), Darren Yates (zang) en de blazers van het MEP Collective mee.

De rode draad van het album is een reis door de VS, maar tegelijkertijd is het een metafoor voor een reis door het leven. We gaan op pad met “Across The USA” en (of met!) “100 Horses” en onderweg komen we liefdesverdriet “Love’s Just A Killer”, verlies in “Deadman’s Shoes” en verslavingen in “Rehab”. Het einde wordt bezongen in “Shot Me”. Een mooi album, waarop de verloop van het leven met hoogte- en vooral dieptepunten wordt bezongen. (Made Ears Productions) (8/10)