R.D. Olson – Keep Walking Woman

Zanger / harmonicablazer R.D. Olson woont in Prescott, Arizona en is vanaf de zeventiger jaren bezig met muziek. In 2014 en 2015 won hij de plaatselijke versies van de Blues Challenge en hij is sindsdien jaarlijks te vinden tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Als voornaamste invloeden noemt hij Big Walter, Sonny Boy Williamson, Little Walter en Kim Wilson. Zijn band bestaat uit Darryl Porras (gitaar), Jamie Waldron (stande bas), Robert Sellani (drums) en Eric Williams (piano).

Onlangs verscheen Olsons album “Keep Walking Woman” met energieke blues, die stevig leunt op die uit Chicago, Mississippi en Texas. Olson en band zijn echter niet bang om ook uitstapjes te maken naar de funk en jazz, zodat er toch een eigen stijl ontstaat. De mondharmonica en slidegitaar domineren het geluid. Om de variatie aan te geven noem ik funky “Baby Boomer Blues”, gevolgd door “Bleed Baby Bleed”, een mix van Chicago- en Mississippiblues, en de Louisiana blues van “I Miss New Orleans”. Een bijzondere vermelding verdient nog de bar blues “Johnny Walker”, met een prachtig stuk gitaarwerk halverwege het zeven minuten durende nummer, en de Deltablues “Can’t Spend What You Never Had”. Een prima plaat en een aanrader voor de liefhebbers. (Eigen productie) (8/10)