Blues Goose – Questions

De Blues Goose is een Nederlandse band, die in 2014 is opgericht. De vijf leden ervan komen uit Dordrecht, Mijnsheerenland, Hazerswoude-Rijndijk, Bavel en Etten Leur. Naast covers van onder meer Cream, Stevie Ray Vaughan en Beth Hart spelen zij ook eigen werk. Blues Goose wordt gevormd door Ingrid de Nijs (zang). Willem van Kempen (drums), Frankie Vee (toetsen), Cynthia Pelealu (bas) en Daniël van Gaalen (gitaar, zang). De band staat erom bekend dat zij van ieder optreden een feestje maken.

Onlangs is in eigen beheer hun eerste cd verschenen, getiteld “Questions”. Van de negen nummers zijn er zeven door de bandleden geschreven. De eerste indruk is dat de dames en heren niet alleen van hun optredens een feest maken. Ook op de cd spat het plezier ervan af. We horen wat ballads en wat uptempo nummers. Het swingt dat het een lieve lust is. Meteen met de shuffle “Flat Tire Blues” en “You’re Fine, You’re Mine” is duidelijk welke richting het op gaat en zit het goede gevoel er meteen in. Bijzonder mooi vind ik de ballad “Let It Out”, dat uitmunt door de mooie zang en het fraaie orgelwerk en gitaarsolo. Om nog eens duidelijk te maken waar Blues Goose goed in is hoor je in het laatste nummer, de bonustrack “Wooden Shoe (Pub Blues)”. Een leuke cd, waarmee duidelijk wordt overgebracht dat de band goed is voor een prima show. (eigen beheer) (7,5/10)