Lloyd Spiegel – This Time Tomorrow

Het is alweer een hele tijd geleden dat de Australiër Lloyd Spiegel een studio-cd uitbracht. Dat was “Tangled Brew” in 2010. Niet dat hij stil heeft gezeten. Integendeel, Spiegel is bijna constant aan het toeren geweest door Europa, de VS en uiteraard in Australië. Zo dook hij onlangs op de laatste cd “Crossroads Un&plugged” van onze eigen Juke Joints op. Maar het werd inderdaad de hoogste tijd voor een eigen nieuw album.

En dit album is er nu in de vorm van “This Time Tomorrow”. Lloyd Spiegel heeft negen van de tien nummers voor de cd geschreven tijdens zijn uitgebreide tournees door Europa en de VS. Het begint met het relaxt broeierige “Devil On My Shoulder” en de shuffle “All The Cats Are Grey”, waarmee meteen duidelijk wordt, dat hij het niet moet hebben van het volume, maar zijn muziek meer geëigend is om rustig naar te luisteren. Het gaat wat meer de kant van de rock op met titelnummer “This Time Tomorrow” en de bluesrock in “Lost Like Me”. Een leuk weetje is dat “Stranger Things” zich in Amsterdam afspeelt. Een prima album vol met rootsmuziek, die stevig in de blues verankerd staat. (Only Blues Music) (8/10)